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RFQ Specification No. PW24-0134F 

 
All interested parties had the opportunity to submit questions in writing by email to Carly Fowler, 
Senior Buyer by July 17, 2024. The answers to the questions received are provided below and 
posted to the City’s website at www.TacomaPurchasing.org:  Navigate to Current Contracting 
Opportunities / Services Solicitations, and then click Questions and Answers for this 
Specification. This information IS NOT considered an addendum. Respondents should consider 
this information when submitting their proposals. 
 
1. Question: In Section 8. DBE GOAL it states, “There is no DBE (Disadvantaged 

Business Enterprise) goal assigned. In the absence of a mandatory DBE goal, a 
voluntary SBE goal of 10% of the Consultant Agreement is established. Although the 
SBE goal is voluntary, the outreach efforts to provide SBE maximum practicable 
opportunities are not.” Can you clarify what is required for us to provide in our 
response with respect to the voluntary SBE goal and SBE outreach efforts? 
Answer: A breakdown of what work will be performed by an SBE will meet the requirements 
for the question. Though the requirement is voluntary, we expect the successful respondent 
to have made efforts to be inclusive of SBE firms. There is no measurement to show these 
good-faith efforts. 

 
2.   Question: In section 9 SOQ Submittal and General Guidelines it states, “The City 

recommends that the Respondent’s SOQ submittals be limited to no more than 16 
double-sided pages (not including City of Tacoma required forms)” but then in 
Section 10: Content to be Submitted it states, “Submittals should be limited to a 
maximum of 10 pages, double-sided, or 20 pages total, excluding any required forms 
or resumes.” Can you clarify if the submittal should be 16 double-sided pages (not 
including City of Tacoma required forms) or 10 pages, double-sided, or 20 pages 
total, excluding any required forms or resumes? 

 Answer: See Addendum 1. 
 
3. In section 10 it states the font size can be no smaller than 11. Does that include 

graphics or just the body of the text? 
Answer: Font size may be smaller than 11 point on graphics outside of the body of text. 


